Cum cureți o canapea din material textil?

Canapelele din material textil arată minunat și pot fi deosebit de confortabile. Doar că ele pot fi, de asemenea, un coșmar atunci când vine vorba de curățare. Așa că dacă îți dorești o canapea frumoasă trebuie să știi cum să o întreții și să o cureți. Haide să vedem cum putem recupera o canapea. Dar, înainte de curățare, există câțiva factori de care trebuie să ți cont atunci când decizi să cureți o canapea din fibră.

1. Trebuie să citești instrucțiunile producătorului

Întotdeauna verifică instrucțiunile de curățare ale producătorului înainte de a încerca să îndepărtați petele de pe canapea sau să împrospătezi canapeaua. Dacă nu faci acest lucru, riști să îți anulezi garanția sau chiar să distrugi canapeaua.

2. Etichetele pot răspunde la multe întrebări despre curățare

Dacă nu găsești instrucțiunile producătorului, nu te îngrijora. Pe pernele canapelei ar trebui să existe o etichetă care să îți câteva lucruri importante în ceea ce privește curățarea, cum ar fi: dacă materialul este solubil în apă. Reține că o parte a etichetei poate conține informații despre curățarea husei canapelei, în timp ce alta poate conține informații despre spălarea pernelor. Asigură-te că te uiți la eticheta corectă înainte de a curăța.

3. Interpretarea etichetelor de curățare îți poate salva munca

De obicei, vei găsi una dintre cele patru litere de mai jos pe eticheta de curățare a canapelei. Iată ce înseamnă fiecare:

W – Poți curăța acest material folosind apă.
S – Fără apă. Va trebui să cumperi un produs de curățare special pe bază de solvent.
WS – Poți folosi apă sau un produs de curățare pe bază de solvent pe această canapea.
X – Doar vid.

4. Nu trebuie să te abateți niciodată de la metodele de curățare recomandate pe etichete

Apa poate părea inofensivă, dar dacă o folosești  pentru a curăța o canapea care necesită în mod specific un produs de curățare pe bază de solvent și nimic altceva, vei avea o surpriză neplăcută. Crezi sau nu, apa va lăsa de fapt o altă pată pe canapea. Nu risca să-ți distrugi mobilierul. Rămâneți la etichete. Știu ce este mai bine pentru canapeaua ta.

Cum se curăță o canapea din stofă dacă este pătată

Dacă eticheta canapelei este marcată cu „X”, trebuie să o aspirați doar cu o cârpă. Și, după cum știi deja, canapelele etichetate cu „S” necesită produse de curățare pe bază de solvenți care ar trebui să fie etichetate în mod clar cu instrucțiunile de care ai nevoie. Instrucțiunile de curățare de mai jos trebuie utilizate numai pentru canapelele cu etichete marcate cu „W” sau „WS”.

Vei avea nevoie de următoarele produse și ingrediente:

  • Un aspirator cu un accesoriu pentru tapițerie
  • Cel puțin trei cârpe din microfibră de culoare deschisă, care să nu păteze cumva canapeaua
  • O găleată
  • Apă distilată (mineralele din apa de la robinet pot lăsa reziduri. Dacă nu ai la îndemână prin casă, poți găsi pe internet o mulțime de articole și instrucțiuni DIY despre distilarea apei sau cu o fugă la orice magazin alimentar  găsești o sticlă foarte ușor (este și foarte ieftină)
  • Săpun lichid pentru vase
  • Oțet alb distilat
  • Un feon
    Notă: ar trebui să observi mai întâi cum acționează soluțiile pe o suprafață mică pentru a testa și apoi să aplici substanțele pe întreg materialul.

1. Aspiră canapeaua pentru a nu împrăștia murdăria sau resturile în timpul curățării.
2. În găleată amestecă aproximativ 2 căni de apă distilată cu 1 lingură de lichid de spălat vase și 1 lingură de oțet.
3. Umezește o cârpă din microfibră cu soluția de curățare.
4. Șterge ușor toate zonele pătate cu cârpa. Nu freca, acest lucru poate deteriora fibrele.
5. Umezește o cârpă proaspătă din microfibră cu apă distilată (fără lichid de spălat vase sau oțet de data aceasta) și șterge zona afectată pentru a îndepărta orice săpun rămas.
6. Cu o cârpă uscată din microfibră, șterge zona

7. Îndrepată un ventilator sau feon pe zona curățată pentru a te asigura că se usucă imediat și complet.

Cum să îți curățați canapeaua cu abur

Dacă ai o canapea marcată cu „W” sau „WS”, este posibil să poți folosi un aparat de curățat cu abur pentru tapițerie. Înainte de a te entuziasma, citește cu atențoe instrucțiunile producătorului pentru abur pentru a vedea dacă este OK să îl folosiți pe materialul de pe canapea. În timp ce canapelele marcate cu „W” și „WS” pot rezista la apă, ele nu pot rezista întotdeauna și la căldură.

Dar cel mai indicat lucru este să lăsați niște profesioniști să se ocupe de acest lucru. Există echipe special pregătite pentru a vă ajuta în lupta contra petelor de pe canapea. Aruncă un ochi aici.

Call Now Button